Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikring til bil

Når du investerer i en bil i Danmark for derefter at indregistrere den, så er du også forpligtet til at tegne en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen er nemlig lovpligtig, da private så ikke risikerer at ende i økonomisk fordærv som følge af en erstatningssag, der kan løbe op i flere millioner kroner.

Så ejer du en bil, så skal du også have en bilforsikring som det mindste har en indbygget ansvarsforsikring

Selvom forsikringer altså umiddelbart ikke er det aller sjoveste at bruge sine penge på efter et højst sandsynligt allerede dyrt bilkøb, så er det altså desværre nødvendigt, når man indregistrerer sit køretøj i Danmark. I denne artikel kigger vi nærmere på de små dele af ansvarsforsikringen, så du er helt klar over, hvad den dækker.

Car_Scream_468x60_02-2015

Hvad dækker ansvarsforsikringen?
Ansvarsforsikringen dækker de skader, du eventuelt kommer til at forvolde på andre personer og deres ejendele, når du benytter din bil. Med andre ord vil du altså med en ansvarsforsikring få dækket en del af dit erstatningsansvar, hvis du f.eks. kører ind i et andet køretøj og skader både fører og selve køretøjet. Ansvarsforsikringen dækker hele året rundt, så du kan altså trygt benytte din bil, selvom det stormer eller sner udenfor.

Du kan sagtens vælge den billigste ansvarsforsikring
Når du skal købe en ansvarsforsikring til din bil, så kan du i langt de fleste tilfælde trygt vælge det billigste og mest attraktive forsikringstilbud. Prisen, vilkårene og dækningen varierer nemlig ikke ret meget fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvorfor du altså trygt kan vælge et tilbud, uden du behøver at undersøge markedet grundigt i forvejen, som det ellers forholder sig med de fleste andre typer forsikringer. Det er dog stadigvæk en god idé at være helt klar over, hvad du skriver under på sidste ende, så du ikke risikerer at blive overrasket, når din bil er skyld i skade.

En ansvarsforsikring er altså, som tidligere nævnt, lovpligtig, når man som bilejer indregistrerer sin bil i Danmark. Du kan således ikke få nummerplader på, hvis du ikke har tegnet den. Det skal du dog ikke være ked af, for en ansvarsforsikring giver også en vis tryghed, når du kører rundt i din bil. Selvom det altså kun er ansvarsforsikringen, der er lovpligtig, så findes der et hav af forskellige essentielle tilvalgsforsikringer, du klogt kan inkludere i din samlede forsikringspakke. 999 ud af 1000 biler i Danmark har f.eks. også tegnet en kaskoforsikring på sig, så eventuelle uheld, der resulterer i skade på ens egen bil, også er dækket.

Knap_gul_få-tilbud_Get-Offers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *