5 råd til en billigere bilforsikring

Fem gode råd til at finde en Billig Bilforsikring

Hvor vigtig er det at have den rette bilforsikring? Hvis du bliver involveret i et trafikuheld, så kan du anmelde skaden til dit forsikringsselskab, der så efterfølgende håndterer eventuelle erstatninger og udbedringer af uheldet. At finde en billig bilforsikring handler således ikke kun om prisen, men også i lige så høj grad om dækningen af forsikringen.

Lad os sige at du får en bule i bilen da en uerfaren bilist har lavet en parkeringsskade, men at vedkommende ikke har lagt en notits i din forrude. Hvis du har en kaskoforsikring, så behøver du ikke selv at betale for skaden af din egen lomme (på nær selvrisiko). Det samme gælder også hvis du f.eks. kommer til at lave en skade på en fodgænger, en anden bilist eller trafikant.

annonce

Car_Scream_468x60_02-2015

De 5 bedste tips til at finde en billig bilforsikring

En af de største forhindringer i forhold til at spare på sin bilforsikringer er at mange bilejere ikke har sat sig ordentligt ind i processen forhold til at sammenligne bilforsikring, for det handler om at finde den rette kombination af dækning og pris. Her er et par værdifulde råd til hvordan du finder en god, solid og billig bilforsikring.

1. Gør dig klar til at sammenligne bilforsikringerne fra flere selskaber.
Hvis du vil finde en konkurrencedygtig og god pris på din bilforsikring, så skal du først og fremmest bestemme dig for hvilken dækning du ønsker. Man kan ikke sammenligne priser 1:1 på en kaskoforsikring i et selskab og en ansvarsforsikring i et andet selskab. Det er lidt som at sammenligne æbler og bananer. Derfor – find ud af om du ønsker en kaskoforsikring eller en ansvarsforsikring.

Når du har fundet ud af hvilken type bilforsikring du ønsker kan du med fordele benytte en af de flere gratis tjeneste på nettet der tilbyder sammenligning af bilforsikring. Det er let og hos f.eks. iForsikring.dk er det gratis for dig som bruger at benytte service.

Fordelen ved ikke kun at beregne er at du sikrer dig at forsikringen tilpasses præcist dit behov. Og da forsikringsselskaberne modtager din information, skal du kun tale om det er der vigtigst – Dine behov og din pris.

2 Dokumentér din anciennitet
Jo mere solid din historik (i forhold til få skader, og lang tid med egen forsikring) desto lavere vil din forsikringspræmie blive. Din anciennitet er typisk registreret hos dit sidste/nuværende forsikringsselskab, men fremgår også af din dækningsoversigt, der udsendes en gang årligt.

3. Kørekursus, klip i kørekortet og GPS bokse
Flere forsikringsselskaber belønner billister der har været på sikkerheds- eller kørekursus. Det betyder at du kan rabat på bilforsikringen. Har du f.eks. klip i dit kørekort, kan det også betyde at du skal betale mere for din forsikring. Sidst og ikke mindst kan en GPS boks i bilen også give rabat. Det er specielt relevant for yngre og mere uerfarne bilister.

4. Installer eller gør opmærksom på at du har ekstra sikkerhedsudstyr i din bil
Har du tyverialarm, GPS overvågning, eller andre sikkerhedsforanstaltninger der reducerer sandsynligheden for tyveri eller kollision, så vil det også være med til at kunne nedbringe dine omkostninger på din forsikringspræmie.

5. Overvej prisen på bilforsikringen inden du vælger ny bil

Der er bare ikke noget mere ærgerligt end at købe en brugt eller ny bil, for efterfølgende at finde ud af den koster kassen. Så derfor tænk over driftsøkonomien – ikke kun i forhold til årlige afgifter og benzinøkonomi, men også i forhold til forsikringsomkostninger.

Hvornår er en bilforsikring billig?

Du kan sammenligne priserne på bilforsikring ret ligeligt på de lovpligtige ansvarsforsikring til biler, da de mere eller mindre har standardiserede dækninger. Ansvarsforsikringen fritager dig for store erstatningssager ved uheld og ulykker som fører eller ejer af bilen. Men du skal dog være opmærksom på at en ansvarsforsikring kun dækker skader på andre personer eller ejendele. Denne type forsikring vælger de fleste med en ældre ”spand” der alligevel ikke har den helt store værdi, og alligevel ikke ville kunne betale sig at reparere ved f.eks. buler eller en totalskade.

Omvendt har du en nyere bil, så er det en voldsom stor risiko at køre rundt uden dækning på din egen bil. Her anbefaler forsikring og pension og de fleste forsikringsselskaber da også at man tegner en lidt mere omfattende forsikring der kaldes kaskoforskring til bil

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *